top of page
Afbeelding van WhatsApp op 2023-09-18 om 14.19.14_303c198f.jpg

Omgeving / Activiteiten
Morvan Rustique

Voor iedereen wat te doen in dit mooie stukje Frankrijk !

Ontdek Morvan Rustique, gelegen in het regionaal natuurpark “du Morvan” in het hart van Bourgogne, waar de weelderige natuur en het betoverende landschap samenkomen.

De Morvan is een groot natuurpark dat zich kenmerkt door een heuvelachtig landschap met talrijke bronnen en beekjes, omringd door uitgestrekte eiken-, beuken- en douglasbossen. Het is een plek waar authentieke heggetjes en velden met charolaiskoeien de sfeer bepalen. De weidse vergezichten zijn overal even adembenemend.

Ook zijn er genoeg activiteiten voor als je op pad wilt om iets te ondernemen. Of u nu een jong gezin met kinderen, natuurliefhebber, racefietser, mountainbiker, wandelaar of vogelspotter bent, Morvan Rustique is de perfecte uitvalsbasis om te genieten van de rust en prachtige natuur midden in het "Parc Naturel Regional du Morvan".

Puur natuur tijdens uw vakantie

Ontdek de ongerepte schoonheid van de Morvan en keer even terug in de tijd, waar alles nog puur is. De overweldigende natuur biedt talrijke wandel-, ruiter- en mountainbikeroutes, waardoor liefhebbers zich in de Morvan in een waar paradijs bevinden. Ook voor vogelspotters en rustzoekers is het hier optimaal genieten!

 

Op slechts 8 km van Morvan Rustique vind je de top van de Haut Folin, met 900 meter de hoogste berg in de Bourgogne. Hier kunt u eindeloos wandelen of onderweg de Gorge de la Canche doorkruisen.

Bibracte op de Mont Beuvray

Op 5 km afstand van Morvan Rustique ligt Bibracte op de Mont Beuvray, Frankrijks grootste archeologisch centrum. Hier kunt u (gratis) getuige zijn van de opgravingen van de Keltische stad Bibracte, die zo'n 2000 jaar geleden op deze plek was gevestigd met destijds ongeveer 10.000 inwoners. Breng zeker een bezoek aan het museum met Nederlandstalige audio en laat de geschiedenis tot leven komen.

 

Geniet ook van het schitterende uitzicht vanaf de top van de Mont Beuvray op 821 m hoogte. Op een heldere dag kunt u zelfs de Mont-Blanc zien!

De Romeinse stad Autun

De schilderachtige stad Autun, met zijn vele Romeinse overblijfselen, bevindt zich op 20 km afstand van Morvan Rustique. Deze prachtige oude stad, het vroegere Augustodunum, heeft een zeer rijke geschiedenis. Hier kunt u gezellig winkelen, ontspannen op een knus terras, de imposante kathedraal of het Romeinse amfitheater bezichtigen, of heerlijk uit eten gaan in één van de talrijke restaurantjes.

Wijnroute naar Beaune en Hospices de Beaune

Na een ritje van 45 km bevindt u zich tussen de wijngaarden van de beroemde Bourgondische wijnen. Volg de toeristische route Rue des Grands Crus en proef de wijnen in de vele caves. Of maak een uitstapje naar de prachtige wijnstad Beaune, met het wereldberoemde Hospices de Beaune uit 1443. Dit is één van de bekendste bouwwerken in Frankrijk gesticht door Nicolas Rolin om zorg te bieden aan de armen en zieken in de middeleeuwen. Het hospice, waar de laatste patiënt vertrok in 1971, is nu volledig toegankelijk voor het publiek en herbergt een unieke verzameling kunstwerken.

Dit uitstapje is overigens uitstekend te combineren met een bezoek aan Château de Savigny-les-Beaune, een prachtig kasteel met een enorme collectie motoren, auto’s, vliegtuigjes, en meer. Hier valt ontzettend veel te bewonderen!

Dijon

Ontdek Dijon, de bruisende hoofdstad van de Bourgogne, met het prachtige paleis, sfeervolle restaurantjes en karakteristieke fonteinen. Het is een levendige en historische stad met een prachtig middeleeuws centrum. Geniet ook van een heerlijke shopsessie in de talrijke leuke winkeltjes!

bottom of page