top of page
foto 10.jpg

Morvan
actief

Morvan Rustique ligt in het regionaal natuurpark “du Morvan” in hartje Bourgogne. Deze prachtige streek leent zich bij uitstek voor actieve bezigheden.

Paardrijden

Geen mooier gebied voor een rustig of avontuurlijk buitenritje dan de ongerepte natuur van de Morvan. Ook voor een spring- of dressuurles kunt u bij ons terecht. Zowel beginners als gevorderde ruiters zijn hier op de goede plek. Er zijn tal van mogelijkheden om van onze trouwe vrienden te genieten .

Quad huren

Zin in een avontuurlijk ritje met de quad? Huur deze dan voor 2 uur voor slechts €25,- door een WhatsApp-berichtje te sturen naar +33 6 79 65 45 12. Veiligheid staat voorop, dus vergeet niet voorzichtig te rijden, een helm (beschikbaar bij ons) op te zetten en stevig schoeisel te dragen.

 

Verken schilderachtige plekjes voor een picknick of maak een avontuurlijke tocht door het bos. Houd er wel rekening mee dat de quad altijd in het zicht moet blijven. Shoppen met de quad of hem ergens buiten uw zicht achterlaten is dus niet de bedoeling.

foto 2.jpg
actief-3-450x338.jpg

Aan het water

Vissen op één van de prachtige meren

Veel vissers hebben ons al gevonden. De Morvan herbergt fantastisch viswater in zowel de meren als de rivieren. Op korte rijafstand ligt de rivier de Arroux, geschikt voor het vissen op barbeel en forel. De meren Lac de Bousson en Lac Pannecière staan bekend om de grote karpers, maar zitten ook vol met witvis, snoek en snoekbaars. Bovendien kunt u verrast worden door een andere fanatieke visser; de visarend.

In het dorpje Chaumard kunnen vissers terecht voor een visvergunning, welke verplicht is.

Kanoën op de Arroux

Geniet van kanoën op de Arroux met het hele gezin. De rivier stroomt door een prachtig landschap, en vanaf camping “Des 2 Rives” in Étang-sur-Arroux kunt u 11 kilometer met de stroom mee peddelen tot aan Saint-Nizier-sur-Arroux. U ziet onderweg ongetwijfeld prachtige vogels, vissen en kuddes Charolaiskoeien. U eindigt bij een leuk strandje aan de rivier, waar u weer per auto opgehaald wordt.​

Zwemmen en watersport

Het Lac des Settons, bekend als hét recreatiemeer van de Morvan, ligt op slechts 35 km van Morvan Rustique. Dit grote en schone meer biedt diverse prachtige strandjes en een scala aan activiteiten, waaronder zwemmen, rondvaarten, kanoën, waterfietsen, zeilen en jetskiën.

Een bezoek aan de indrukwekkende dam van Lac de Panneciere, waar u met de auto kunt oversteken, is eveneens zeer de moeite waard, met enkele aangelegde strandjes voor extra ontspanning.

In Autun bevindt zich een groot zwembad met zowel binnen- als buitenbad, het hele jaar door geopend. Gedurende de zomer genieten onze gasten ook vaak van het buitenzwembad in Étang-sur-Arroux of van het strandje langs de rivier in Saint-Nizier-sur-Arroux.

Op de fiets

Mountainbiken

Saint-Prix-en-Morvan is één van de mountainbike-centra in de Morvan. Vanaf de kerk in het dorp zijn 8 uitdagende routes uitgezet en gemarkeerd. Fietsers zijn zeer verrast door dit prachtige stuk natuur waar ze kunnen klimmen en dalen door geweldige bospaadjes.

Wij hebben kaarten te leen waar de routes op zijn ingetekend.

Wielrennen

De wegen zijn hier uitstekend geasfalteerd en u kunt dan ook prachtige tochten maken op de racefiets.

Misschien wil u zelfs een poging doen om het record te breken van het “rondje Haut Folin” (11 km klimmen en 11 km dalen)?

Dit record staat sinds 25 augustus 2015 op naam van Paul Jorna in 44,23 minuten.

4foto 3.jpg
0 (2).jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2023-08-30 om 15.30.08_abc81730.jpg

Wandelen

Houdt u van wandelen? Dan kunt u hier uw hart ophalen! De wandelmogelijkheden in het Parc Naturel Regional du Morvan zijn ongekend. Alles is opengesteld en u kunt direct vanaf Morvan Rustique de mooiste tochten maken. Op kaart hebben we enkele wandelingen voor u uitgestippeld, maar u kunt natuurlijk ook zelf op ontdekkingstocht gaan. Stafkaarten zijn bij ons beschikbaar om te lenen.

Een wandeltip is de educatieve wandeling langs de bronnen van de Yonne op 6 km van Morvan Rustique.

Voor uitgebreidere informatie over de wandelmogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kennen de streek goed en zijn altijd bereid u te helpen bij de voorbereiding van uw vakantie bij ons op Morvan Rustique.

Vogels spotten

Tijdens het wandelen kunt u ook eens proberen de verschillende vogels uit de streek te spotten. De periode april-mei is daar ideaal voor.

bottom of page